Almasa Kajgana

15.09.2019 u 16:42

Da li se nekada i vi zapitate zašto vaša ulica nosi naziv koji nosi? Razgovarali smo sa Almasom Kajganom, djevojačko prezime Kukavica, goraždankom koja pored svoje dirljive životne priče, otkriva i neke manje poznate detalje vezane za ime Šukrija Kukavica.

Ervin Dervišević

12.09.2019 u 21:42

Ervin Dervišević je jedan od ljudi koji su dali svoj doprinos ostvarenju sna svih građana grada Goražda – izgradnja brze ceste Goražde – Sarajevo. U ovom razgovoru htjeli smo bolje upoznati Ervina.

Ibrahim Delić

12.09.2019 u 21:36

Pogledajte naš kratak razgovor sa Ibrahimom, čovjekom kojeg, između ostalog, mnogi poznaju po ukusnoj hrani koju je dvadeset godina pripremao u restoranu Piccolo.

Gorazde.com počeo sa radom!

12.09.2019 u 21:00

Prvi projekat koji smo pokrenuli jeste video serijal u kojem vam želimo približiti ljude koji žive ili su živjeli u Goraždu ili na neki drugi način imaju dodirne tačke sa gradom Goražde. Ljude koje ste možda sreli na ulici, ali nikada niste imali priliku sa njima razgovarati. Želimo čuti njihove životne priče, poslušati njihove savjete i jednostavno se približiti onome što Goražde čini lijepim. Razgovaraćemo sa poznatim, ali isto tako i sa manje poznatim ljudima i trudićemo se da teme budu zanimljive i isključivo pozitivne prirode, bez dodira sa politikom. Dobro nam došli.